Rick van Drongelen mist vrijdag de uitwedstrijd van Hamburger SV tegen Hannover 96. De achttienjarige verdediger kampt met een bekkenblessure.

Van Drongelen viel vrijdag geblesseerd uit tijdens de thuiswedstrijd van zijn nieuwe ploeg tegen RB Leipzig (0-2). Hoe lang de jeugdinternational aan de kant staat, weet de medische staf van HSV nog niet precies.

Trainer Markus Gisdol klaagde na afloop van het verloren duel over de vele blessures bij zijn ploeg, die volgens de Duitser te wijten zijn aan de interlandperiode. Filip Kostic (die actief was met Servië) moest er in de 37ste minuut al vanaf en in de tweede helft moesten ook Van Drongelen (Jong Oranje) en Albin Ekdal (Zweden) uit voorzorg naar de kant.

"Kostic en Van Drongelen hebben afgelopen dinsdag nog een interland gespeeld en hebben veel gereisd", klaagde de coach na afloop. "Andere spelers zijn zelfs donderdag pas gearriveerd. Dat is echt een groot nadeel voor ons geweest."

Van Drongelen kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam en veroverde in Hamburg direct een basisplaats. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand