Supporters van Chapecoense
Supporters van Chapecoense - © ANP

Chapecoense zet trainer na twee maanden op straat

12 september 2017
Vinicius Eutropio heeft het nog geen twee maanden volgehouden als trainer van Chapecoense. De Braziliaanse club heeft hem vanwege de slechte resultaten ontslagen.

Eutropio werd in juli aangesteld als de opvolger van Vagner Mancini, de coach die Chapecoense moest opbouwen na de vliegramp vorig jaar november in Colombia, waarbij vrijwel de gehele selectie om het leven kwam.

Mancini slaagde er niet in met de nieuw samengestelde ploeg goede resultaten te behalen, Eutropio kreeg het team ook niet aan het voetballen. 'Chape' won drie van de afgelopen twaalf wedstrijden en bevindt zich in acuut degradatiegevaar.

Het vliegtuig stortte destijds neer in de buurt van Medellin in Colombia. Bij de ramp kwamen 71 mensen om het leven, onder wie veel spelers en stafleden van Chapecoense. De selectie was op weg naar Colombia voor de wedstrijd tegen Atlético Nacional om de Copa Sudamericana.

Chapecoense heeft over twee dagen al de volgende wedstrijd op de rol staan. De club speelt in de nacht van woensdag op donderdag het eerste duel in de achtste finales van de Copa Sudamericana met Flamengo.  (FOX Sports/ANP)

De wedstrijd tussen Chapecoense en Flamengo zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 00.15 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd