Bondscoach Sarina Wiegman
Bondscoach Sarina Wiegman - © Pro Shots

Streep door oefenduel Oranjevrouwen met Denemarken

12 september 2017
De wedstrijd tussen de voetbalsters van Oranje en Denemarken van komende vrijdag is afgeblazen.

De Deense bond heeft een arbeidsvoorwaardelijk conflict met de selectie, waardoor ze genoodzaakt is om een streep door het oefenduel in Horsens te zetten.

“Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalisten uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze OranjeLeeuwinnen, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken”, aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee in een persbericht.

Onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman werd Oranje afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen ten koste van Denemarken. De ploeg won de finale met 4-2.

In plaats van tegen de Deense vrouwen oefent Nederland nu donderdag tegen België. Dat gebeurt in Tubeke, in een 'besloten trainingswedstrijd'.

Wiegman kan tegen België niet beschikken over Kika van Es. De verdedigster heeft het trainingskamp wegens knieklachten verlaten. Myrthe Moorrees van FC Twente is opgeroepen als haar vervangster.

Nederland is in voorbereiding op de start van het WK-kwalificatietoernooi. 24 oktober is de eerste wedstrijd, in Groningen tegen Noorwegen. (FOX Sports)

Clubloze Höcher gaat naar UNA

12 september 2017
Clubloze Höcher gaat naar UNA
Marc Höcher maakt het seizoen af bij UNA. De 33-jarige aanvaller leverde onlangs zijn contract in bij De Treffers en was daardoor transfervrij...