Francisco Lindor (links)
Francisco Lindor (links) - © ANP

Indians evenaren met twintigste zege ‘Moneyball-record’

13 september 2017
Cleveland Indians heeft met een 2-0 zege op Detroit Tigers de winning streak van de legendarische Oakland Athletics uit 2002 geëvenaard.

De winst op de Tigers was de twintigste overwinning op rij, waarmee ze nu samen met de A’s het record voor de American League in handen hebben. Het verhaal van de formatie uit Californië werd later verfilmd in de film Moneyball.

Slechts één MLB-ploeg in de ‘moderne tijd’ wist een langere reeks neer te zetten dan de Indians en de Athletics. Chicago Cubs won in 1935 21 achtereenvolgende wedstrijden.

De Indians kunnen woensdag op gelijke hoogte komen met de Cubs, wanneer The Tribe de laatste wedstrijd van een drieluik tegen de Tigers afdraait.

Vliegende start
Francisco Lindor bezorgde Cleveland dinsdagnacht een vliegende start. De eerste speler in de slagorde tekende in de eerste inning meteen voor een homerun. Carlos Santana bracht in het zesde bedrijf het tweede punt binnen op een wilde worp van Drew VerHagen.

Cleveland-ace Corey Kluber hield ondertussen de slagploeg van de bezoekers onder controle. Het was voor de pitcher zijn derde shut-out van het seizoen en zijn zesde uit zijn carrière. (FOX Sports)

De derde wedstrijd tussen Cleveland Indians en Detroit Tigers zie je woensdag om 18.00 uur LIVE op FOX Sports 6.