Daniel Ricciardo (links) en Max Verstappen
Daniel Ricciardo (links) en Max Verstappen - © ANP

Ricciardo: “Mijn geduld raakt een beetje op”

13 september 2017
Daniel Ricciardo eist volgend seizoen een race-auto van Red Bull waarmee hij wereldkampioen kan worden in de Formule 1.

De Australische teamgenoot van Max Verstappen begint ongeduldig te worden, zegt hij op de website van Autosport. “Ik had gedacht dat we dit jaar konden meedoen om de titel, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dus moet het volgend jaar gebeuren”, aldus de 28-jarige Australiër, die sinds 2014 voor Red Bull racet en tot dusver vijf keer een grand prix wist te winnen.

Ricciardo heeft een contract dat in 2018 afloopt. “Ik doe al een tijde mee en wil de Formule 1 niet verlaten zonder wereldtitel. Mijn geduld raakt een beetje op, Red Bull moet me er van overtuigen dat ik volgend jaar een auto heb waarin ik elke grand prix kan strijden om de overwinning.”

Ook Verstappen is dit jaar niet te spreken over de auto van Red Bull. De Nederlandse coureur wist door technische mankementen meerdere keren niet te finishen. De nummer 6 in de rankings heeft slechts 68 punten gesprokkeld, nummer 4 Ricciardo staat op 144 punten.

De Red Bull-coureurs maken zich op voor de Grand Prix van Singapore komende zondag. Ricciardo finishte de afgelopen twee jaar als tweede in de avondrace onder kunstlicht. (FOX Sports/ANP)