Cody Allen juicht
Cody Allen juicht - © ANP

Onverslaanbare Indians evenaren MLB-mijlpaal

13 september 2017
Cleveland Indians heeft MLB-geschiedenis geschreven. Door een 5-3 overwinning op Detroit Tigers is de ploeg 21 wedstrijden op rij ongeslagen.

​Slechts één MLB-ploeg in de ‘moderne tijd’ wist dezelfde reeks neer te zetten. Chicago Cubs won in 1935 ook 21 achtereenvolgende wedstrijden.

Dinsdag werd de twintigste overwinning op rij op naam geschreven. Daarmee had The Tribe samen met de A’s het record voor de American League in handen. Het verhaal van de formatie uit Californië werd later verfilmd in de film Moneyball.

Het absolute record is nog niet in de handen van de Indians. New York Giants won 101 jaar geleden 26 wedstrijden op rij.

De ploeg van manager Terry Francona staat mede door de zegereeks dit jaar op negentig overwinningen en 56 nederlagen. Met nog zestien wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen is Indians bijna zeker van de play-offs. Vorig jaar verloor The Tribe ​de finale van de Cubs. (FOX Sports)

Indians blijven winnen: 22 op rij

15 september 2017
Indians blijven winnen: 22 op rij
Cleveland Indians heeft voor de 22ste keer op rij gewonnen. Donderdag moesten de mannen van manager Terry Francona tot het gaatje gaan: in Cleveland...