Jadeveon Clowney (m)
Jadeveon Clowney (m) - © ANP

Houston wil tegen Bengals uit de problemen komen

14 september 2017
De tweede speelweek in de NFL gaat in de nacht van donderdag op vrijdag van start met een cruciale wedstrijd: Houston Texans en Cincinnati Bengals willen een teleurstellende eerste week wegpoetsen.

Beide teams mikken dit jaar op de play-offs, maar sloegen afgelopen zondag een pleefiguur. Vooral de Bengals maakten het bont: zij wisten geen punt te scoren. Een unicum in speelronde één.

Lege handen
De Texans deden dat echter niet veel beter. Startende quarterback Tom Savage werd al tijdens de wedstrijd geslachtofferd en rookie Deshaun Watson moest de dag redden.

Zijn touchdown was het enige offensieve wapenfeit voor de Texans, die na een emotionele periode in Houston met lege handen stonden.

Jadeveon Clowney
Ook defensief was er behoorlijk wat aan te merken op de Texans. Tegen Jacksonville Jaguars – niet bepaald een grootmacht – moesten de Texanen liefst 29 punten slikken. Dat terwijl de Texans met J.J. Watt en Jadeveon Clowney twee van de beste verdedigende spelers in huis hebben.

Vooral Clowney laat zich de laatste jaren steeds meer gelden. De linebacker werd in 2014 als eerste van iedereen gedraft, maar had wat blessure- en aanpassingsproblemen. Vorig jaar viel alle schroom van de 24-jarige Clowney af en bekroonde hij een topseizoen met plek in de Pro Bowl, de NFL-equivalent van de All-Stars.

Met slechts zestien wedstrijden in een seizoen begint de tijd nu al te dringen voor beide ploegen. Winnen is aanhaken, verliezen is crisis. (FOX Sports)

Cincinnnati Bengals – Houston Texans is in de nacht van donderdag op vrijdag vanaf 02.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6