Luuk de Jong
Luuk de Jong - © Pro Shots

PSV en Feyenoord met veel wijzigingen in topper

17 september 2017
PSV treedt zondag met liefst vier wijzigingen in de ploeg aan in de topper tegen Feyenoord.

Daniel Schwaab en Joshua Brenet zijn nieuw achterin, op het middenveld krijgt Gastón Pereiro de voorkeur boven Bart Ramselaar en spits Luuk de Jong heeft een basisplaats omdat Hirving Lozano geschorst is. De Mexicaan werd vorige week in de verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0) met rood van het veld gestuurd. Jürgen Locadia verhuist daardoor van de punt van de aanval naar de linkerflank.

Feyenoord treedt in vergelijking met de verloren confrontatie woensdag met Manchester City in de Champions League (0-4) aan met drie wijzigingen. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest voor Kevin Diks en de van een blessure herstelde Ridgeciano Haps als vleugelverdedigers. Jens Toornstra keert terug in het Rotterdamse elftal, nadat hij tegen City was gepasseerd. Sofyan Amrabat, Jerry St. Juste en Miquel Nelom moeten weer genoegen nemen met een plek op de bank.

Michiel Kramer staat opnieuw in de punt van de aanval als vervanger van de geblesseerde Nicolai Jørgensen. Feyenoord heeft na vier duels de maximale score van twaalf punten, PSV staat op negen. De topper in Eindhoven begint om 16.45 uur. (ANP)

Opstellingen 
PSV:
Zoet; Arias, Isimat, Schwaab en Brenet; Van Ginkel, Pereiro en Hendrix; Bergwijn, De Jong en Locadia.

Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden en Haps; El Ahmadi, Toornstra en Vilhena; Berghuis, Kramer en Boëtius.