Samenvatting PSV - Feyenoord

Droomstart genoeg voor PSV in topper tegen Feyenoord

17 september 2017
De eerste topper van dit Eredivisie-seizoen is een prooi voor PSV. De Eindhovenaren klopten Feyenoord dankzij een droomstart: 1-0.

Na welgeteld 1 minuut en 53 seconden lag de bal al achter Brad Jones. Jürgen Locadia zette voor vanaf links, waarna Gastón Pereiro de bal fraai binnen volleerde: 1-0.

Romário
De Uruguayaan tekende daarmee voor de snelste PSV-goal in thuisduels met Feyenoord sinds een andere Zuid-Amerikaanse aanvaller: Romário was op 3 maart 1991 eveneens in de tweede minuut trefzeker. Dat duel eindigde uiteindelijk in 6-0.

Zo'n monsterzege kwam er ditmaal bij lange na niet. Ondanks een helpende hand van Steven Berghuis, die nog voor rust twee keer geel pakte, waardoor Feyenoord verder moest met tien man.

Zijn eerste prent ontving de aanvaller voor een harde botsing met Luuk de Jong, die daardoor al na achttien minuten gewisseld moest worden. PSV vreest voor gebroken ribben bij de aanvaller.

Sterk Feyenoord
Met tien man deed Feyenoord ook absoluut niet onder voor de thuisploeg. De regerend kampioen was zelfs enkele malen dicht bij een doelpunt, via Eric Botteghin, Jean-Paul Boëtius en Jens Toornstra, die van dichtbij hoog over knalde.

PSV kwam dankzij de driepunter in eigen huis op gelijke hoogte met Feyenoord. Beide ploegen hebben twaalf punten uit vijf wedstrijden. (FOX Sports)