Matt Ryan (rechts)
Matt Ryan (rechts) - © ANP

Atlanta Falcons opent nieuwe thuishaven met eenvoudige zege

18 september 2017
Atlanta Falcons heeft het nieuwe Mercedes-Benz Stadium geopend met een eenvoudige zege. De verliezend Super Bowl-finalist was in de tweede wedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen met 34-23 te sterk voor Green Bay Packers.

De Falcons, die vorige week de seizoensouverture bij Chicago Bears ook al hadden gewonnen, begonnen zondagnacht sterk in de nieuwe thuishaven ter waarde van 1,5 miljard dollar.

In een herhaling van de NFC Championship-wedstrijd van afgelopen jaar nam de ploeg van quarterback Matt Ryan vlot een ruime voorsprong. Twee touchdowns van Devonta Freeman en een maximale score van Tevin Coleman zorgden halverwege voor een 24-7 tussenstand.

De Packers gaven de score in het laatste kwart met twee touchdowns een iets dragelijker aanzicht, maar verder liet de thuisploeg het niet komen.

Herstel New England Patriots
Eerder op de dag herstelde New England Patriots zich van de domper in de eerste wedstrijd van het seizoen. Aan de hand van superster Tom Brady legde de Super Bowl-winnaar New Orleans Saints met 20-36 over de knie.

De Patriots hadden vorige week de eerste officiële wedstrijd na het veroveren van de titel met 27-42 verloren van Kansas City Chiefs.

De 40-jarige Brady was zondag succesvol met 30 van zijn 39 pogingen, waaronder drie touchdown-passes in het eerste kwart, en overbrugde in totaal 447 yards.

Het was de eerste keer in zijn lange carrière dat de quarterback goed was voor drie touchdown-passes in het eerste bedrijf. Hij had halverwege al 300 yards achter zijn naam staan, iets was hem slechts een keer eerder was gelukt. (FOX Sports)