Andries Jonker is ontslagen bij VfL Wolfsburg. De leiding van de Duitse club had zaterdag na de nederlaag van Wolfsburg bij VfB Stuttgart (1-0) al crisisoverleg en kwam maandagochtend opnieuw bij elkaar om de situatie te bespreken.

Daaruit kwam naar voren dat de positie van de Nederlandse oefenmeester onhoudbaar was geworden. Even later bevestigde Wolfsburg dat Martin Schmidt als Jonkers opvolger is benoemd. Hij tekende een contract tot medio 2019 en begint met onmiddellijke ingang aan zijn nieuwe functie.

Valse start
Wolfsburg beleeft met vier punten uit vier wedstrijden een tegenvallende start van het seizoen in de Bundesliga.

Jonker werd eind februari aangesteld als opvolger van de ontslagen Valérien Ismaël. De 54-jarige Amsterdammer slaagde erin om de Duitse kampioen van 2009 op het nippertje te behoeden voor degradatie. De ploeg redde zich via de play-offs, waarin het net te sterk was voor Eintracht Braunschweig.

Wolfsburg ontvangt dinsdag Werder Bremen en gaat drie dagen later naar München voor een duel met landskampioen Bayern.

Gebrek aan ontwikkeling
“Niet alleen de nederlaag in Stuttgart, maar ook het gebrek aan ontwikkeling van de ploeg was voor ons reden om deze stap te nemen”, zei bestuursvoorzitter Wolfgang Hotze.

“We bedanken Andries Jonker en zijn staf voor het feit dat ze Wolfsburg afgelopen seizoen op de valreep in de Bundesliga hebben gehouden.”

Naast Jonker vertrekken ook zijn assistenten Uwe Speidel en Fredrik Ljungberg, net als analist Jan van Loon. Wolfsburg hoopt later op de dag al de opvolger van Jonker te kunnen presenteren. Die zit dinsdag al op de bank in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen.

“We willen geen tijd verliezen'', zei technisch directeur Olaf Rebbe. “We gaan niet voor een interim-oplossing, maar willen direct een nieuwe hoofdtrainer installeren.” (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand