WTA Seoul: Hogenkamp in drie sets langs Bertens

WTA Seoul: Hogenkamp pakt Bertens, Rus stoomt door

19 september 2017
Richél Hogenkamp heeft de confrontatie met Kiki Bertens in de eerste ronde van het toernooi in Seoul in haar voordeel beslecht.

De 25-jarige Doetinchemse won in Zuid-Korea in drie sets van haar even oude landgenote: 5-7, 6-4, 6-3.

De partij verdiende geen schoonheidsprijs. Beide speelsters hadden vooral grote moeite met hun service. Over en weer leverden zij hun opslaggames in.

De als tweede geplaatste Bertens, de nummer 29 van de wereld, maakte de meeste fouten. In het derde bedrijf kwam ze zelfs 5-1 achter. De Wateringse leek zich even op te richten, maar Hogenkamp liet haar landgenote niet meer in de wedstrijd terugkomen.

Hogenkamp treft in de tweede ronde Denisa Allertova. De Tsjechische versloeg Andrea Petkovic in twee sets: 6-2, 7-5.

 

Arantxa Rus
Arantxa Rus bereikte eveneens de tweede ronde in Seoul. De nummer 143 van de wereldranglijst rekende af met de hoger aangeschreven Christina McHale. Rus won in twee sets van de als achtste geplaatste Amerikaanse: 6-3, 6-4.

De speelster uit Monster was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Ze beet goed van zich af tegen McHale, die 81e staat op de mondiale ranking. Na ruim één uur en drie kwartier stapte ze als winnares van de baan.

Rus speelt in de volgende ronde tegen qualifier Priscilla Hon , die afrekende met Karolina Muchova: 6-1, 4-6, 6-4. (FOX Sports/ANP)