Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten - © ANP

Van Vleuten grijpt wereldtitel, zilver voor Van der Breggen

19 september 2017
Annemiek van Vleuten heeft dinsdag bij de WK wielrennen in het Noorse Bergen de wereldtitel tijdrijden veroverd.

De 34-jarige wielrenster uit Wageningen was op het lastige parcours over 21,5 kilometer veruit de snelste.

Ze kwam binnen na 28 minuten en 50 seconden en was daarmee 12 seconden sneller dan haar landgenote Anna van der Breggen.

"Ik had nooit gedacht dat ik wereldkampioen tijdrijden kon worden. Het is ongelooflijk'', vertelde ze.

Uiteraard moest ze even terugdenken aan haar olympische race in Rio waar ze vorig jaar door een zware val vrijwel zeker het olympisch goud misliep. "Je hebt ups en downs in topsport. Downs maken de ups misschien nog mooier. Ik was natuurlijk liever niet gevallen in Rio, maar dit maakt mijn verhaal wel nog specialer.''

Ellen van Dijk
Het brons was voor de Australische Katrin Garfoot, die 18 tellen toegaf op de renster die normaal voor het Australische Orica-Scott uitkomt. Ellen van Dijk, de Europees kampioene, eindigde op 52 seconden als vijfde.

Van Vleuten werd dit jaar onder meer Nederlands kampioen tijdrijden en won La Course, de prestigieuze tweedaagse tijdens de Tour de France.

Ook zegevierde ze in tijdritten in de Ronde van Italië en de Ladies Tour, waarin ze eerder deze maand ook het eindklassement won. (FOX Sports/ANP)

Dumoulin wereldkampioen tijdrijden

20 september 2017
Dumoulin wereldkampioen tijdrijden
Tom Dumoulin heeft woensdag bij de WK wielrennen de titel veroverd op de individuele tijdrit. Het was een lastig parcours over 31 kilometer met...