Aleksander Ceferin
Aleksander Ceferin - © Pro Shots

Ceferin: "Transferregels aanpakken voor de toekomst"

20 september 2017
Als het aan Aleksander Ceferin ligt, komt er een einde aan de gekte op de transfermarkt in de voetbalsport. De voorzitter van de Europese bond UEFA zei woensdag tijdens een bijeenkomst in Genève dat de grens bereikt is.

“Het moment is daar. Ik heb echt het voornemen dit te gaan doen, het is mijn doel”, aldus Ceferin, die reageerde op de kritiek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Zij uitte laatst haar ongenoegen over de bedragen die deze zomer werden betaald door Europese topclubs, en riep de FIFA en UEFA op actie te ondernemen en de balans in de voetbalwereld te herstellen.

Ceferin noemde woensdag als mogelijke maatregelen het invoeren van een salarisplafond en strengere belastingregels. Ook moet het voor clubs lastiger worden om leningen af te sluiten.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino, te gast bij de UEFA-bijeenkomst, beloofde ook snel aan de slag te gaan met de huidige transferregels. “Het is tijd dat we dit met z'n allen gaan bekijken en aanpakken voor de toekomst”, aldus Infantino. (ANP)

Bazoer terug bij Jong Oranje

20 september 2017
Bazoer terug bij Jong Oranje
Riechedly Bazoer krijgt van bondscoach Art Langeler een nieuwe kans bij Jong Oranje. De middenvelder van VfL Wolfsburg maakt deel uit van de...