Gökhan Saki
Gökhan Saki - © FOXSports.NL

Big in Japan: Saki staat voor UFC-debuut

22 september 2017
Eindelijk is het zover: Gökhan Saki maakt zijn debuut in de UFC. Veel passender kon het toneel niet zijn. De voormalig kickbokser vecht in Saitama, Japan, waar hij veel van zijn successen vierde. Zaterdag is Henrique da Silva de eerste testcase in de populairste MMA-competitie ter wereld.

Als kickbokser won de 33-jarige Saki 83 gevechten en verloor hij slechts twaalf keer. Bij GLORY was hij kampioen in het licht-zwaargewicht.

Zijn trainer Martijn de Jong: "Hij heeft in het kickboksen alles bereikt wat je kunt bereiken. En nu dacht hij: 'MMA zit zo erg in de lift en ik wil mijzelf uitdagen en wil kijken hoe ik daarmee uit de voeten kan.' Hij is MMA gaan trainen en hij zag dat hij er toch veel aanleg voor had. Goede balans, goede stoten en het overzicht."

Andere koek
De overstap naar MMA is een gewaagde. Met zijn kickboks-achtergrond komt Saki er staand wel uit, maar op de grond kan Da Silva schade aanrichten bij de Turkse Nederlander. De Jong: "Kickboksen is nog wel zijn sterke kant. Die flitsende combinaties die hij ook in het kickboksen liet zien, zien wij hopelijk ook in de UFC."

Saki's tegenstander - beter bekend als Frankenstein - is al wat langer actief in het MMA. De Braziliaan verloor zijn laatste drie gevechten in de UFC, na zijn MMA-carrière met een 12-0 record te zijn begonnen. Da Silva heeft een achtergrond in Muay Thai, waarin net als bij het kickboksen staand wordt gevochten.

Daarnaast heeft hij ook een paarse band in Braziliaans Jiu-Jitsu, de grote gronddiscipline en daarmee de grootste bedreiging voor Saki. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Saitama is in de ochtend van vrijdag op zaterdag vanaf 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2 (Nederlands commentaar) en 6 (Engels commentaar)

Glansrijk UFC-debuut Gökhan Saki

23 september 2017
Glansrijk UFC-debuut Gökhan Saki
Gökhan Saki zal zijn UFC-debuut niet snel vergeten. De 33-jarige Nederlander maakte indruk door zijn opponent, de Braziliaan Henrique da Silva,...