Vfl Wolfsburg-trainer Martin Schmidt is vooralsnog niet te benijden. De opvolger van de ontslagen Andries Jonker treft vrijdag in zijn tweede wedstrijd aan het roer meteen het ijzersterke Bayern München.

Schmidt werd maandag aangesteld als coach, nadat Jonker een uur eerder zijn congé had gekregen. “We willen geen tijd verliezen”, legde technisch directeur Olaf Rebbe uit. “We gaan niet voor een interim-oplossing, maar willen direct een nieuwe hoofdtrainer installeren.”

De snelle beslissing zal in de hand zijn gewerkt door het duel met laagvlieger Werder Bremen, dat een dag later al op de rol stond. Waar Die Wölfe hoopten op de tweede zege van het seizoen én wat broodnodige rust, bleef de ploeg in de eigen Volkswagen Arena steken op een teleurstellende 1-1.

Betere tijden
Wolfsburg kwam met het gelijkspel op vijf punten uit vijf wedstrijden en moet hopen op betere tijden. Of de ommekeer vrijdag al wordt ingezet, valt echter maar te bezien. Met het bezoek aan München staat een van de lastigste wedstrijden van het seizoen op het programma.

Bayern liep twee weken geleden tegen de eerste zeperd van het seizoen op met een 2-0 nederlaag bij 1899 Hoffenheim, maar de landskampioen heeft sindsdien de rug gerecht. De ploeg legde Anderlecht in de Champions League over de knie (3-0) en won vervolgens van FSV Mainz (4-0) en Schalke 04 (0-3).

James Rodríguez
De formatie uit München verwelkomde bovendien met James Rodríguez nog een nieuwe ster in de gelederen. De van Real Madrid gehuurde middenvelder, die het begin van het seizoen miste door een spierblessure, liet tijdens zijn basisdebuut tegen Schalke meteen zijn klasse zien.

James verdiende een strafschop, tekende voor een treffer en leverde een heerlijke assist op Arturo Vidal. De penalty werd benut door Robert Lewandowski, die daarmee alweer op zes competitiedoelpunten uit vijf wedstrijden staat.

Het was afgelopen week echter niet alleen maar goed nieuws voor de Rekordmeister. De ploeg van Carlo Ancelotti zag keeper Manuel Neuer wegvallen met een voetbreuk. De Duitse international is tot na de winterstop zoet met de kwetsuur. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand