Cocu_over_De_Jong_201709201420081916_8.jpg
Cocu_over_De_Jong_201709201420081916_8.jpg - © FOXSports.NL

Luuk de Jong traint alweer, Cocu vertrouwt op Zoet

20 september 2017
Luuk de Jong heeft de training van PSV alweer hervat, zij het dat de spits 'lichte' oefeningen doet op De Herdgang.

Dit vertelde trainer Phillip Cocu aan FOX Sports.

De Jong viel in de gewonnen topper (1-0) tegen Feyenoord uit na een stevige botsing met Steven Berghuis. De lange aanvaller moest geblesseerd gewisseld worden.

Een dag later werd bij De Jong een aantal gekneusde ribben geconstateerd. Ook waren zijn hart- en longstreek geraakt. Berghuis ontving een gele kaart voor de onbesuisde actie en kon later inrukken na een tweede prent voor een andere overtreding.

'Pijngrens
De spits zou 'in ieder geval een week rust' moeten houden, maar blijkt op dinsdag alweer oefeningen te kunnen doen. "Het gaat gelukkig redelijk goed", aldus Cocu.

"Hij is weer heel licht binnen aan het trainen. Het is moeilijk te zeggen hoe lang het gaat duren. Hij moet onder de pijngrens blijven. We hopen dat het heel snel beter gaat, want dan kan Luuk heel snel aansluiten. Het valt enigszins mee."

Zoet vs Room
De coach maakte tevens bekend dat Jeroen Zoet, met enkele prachtige reddingen de uitblinker aan de zijde van PSV tegen Feyenoord, 'gewoon' in de KNVB Beker keept.

De voorgaande twee seizoenen kreeg de tweede doelman steeds de kans van Cocu in het nationale bekertoernooi. Dat was toen Remko Pasveer. Nu is Eloy Room de tweede man achter Zoet, maar die moet dus ook in de KNVB Beker op zijn kans wachten. (FOX Sports)

Gerelateerd