ASV De Dijk onderzoekt de mogelijkheden om het KNVB Beker-duel met Ajax in het Olympisch Stadion in Amsterdam af te werken.

Het eigen sportpark Schellingwoude voldoet aan alle eisen, maar toch overweegt de Tweede Divisie-club een andere locatie voor de bekerclash te zoeken.

"In principe hebben we de faciliteiten, we kunnen het thuis doen", aldus De Dijk-voorzitter Ton Langelaar tegen AT5. "Maar logistiek is het wel lastiger, zo’n grote wedstrijd. Het Olympisch Stadion is een reële optie."

Schellingwoude heeft niet veel parkeerplaatsen en ook de smalle Schellingwouderdijk, waaraan de club gelegen is, is niet berekend op grote verkeersstromen.

De Dijk verwacht aanstaande maandag uitsluitsel te kunnen geven. Ajax speelde in de eerste ronde van de KNVB Beker ook al niet op het terrein van de tegenstander uit de amateurwereld. SVV Scheveningen week uit naar het stadion van ADO Den Haag, waar de Amsterdammers met 1-5 zegevierden.

Eerder werd ook al het bekerduel tussen JOS/Watergraafsmeer en Ajax gespeeld in het Olympisch Stadion. Destijds werd het 0-9 voor Ajax. (FOX Sports)