Lieke Martens
Lieke Martens - © FOXSports.NL

Lieke Martens kan nog steeds in de prijzen vallen

22 september 2017
Lieke Martens is een van de drie die nog in de race is voor de prijs van beste voetbalster ter wereld in 2017.

De 24-jarige Martens heeft concurrentie van de Venezolaanse Deyna Castellanos en de Amerikaanse Carli Lloyd.

Voor de FIFA-prijs voor de beste voetballer van het jaar strijden Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar om de eretitel.

Na de Europese titel in eigen land ligt er mogelijk nog meer Nederlands succes in het verschiet. Bondscoach Sarina Wiegman is genomineerd voor beste coach in het vrouwenvoetbal.

Miedema
Martens, die een groot aandeel had in de Europese titel voor Oranje, werd uitgeroepen tot beste speelster van het EK en is ook verkozen tot beste voetbalster van Europa.

De Nederlandse spits Vivianne Miedema zat bij de laatste tien voor de FIFA-verkiezing maar heeft de schifting niet overleefd.

Buffon
De Italiaanse veteraan Gianluigi Buffon is op zijn 39ste ook nog in de race voor een eretitel.

Samen met Keylor Navas en Manuel Neuer is de doelman van Juventus in de race voor de FIFA-prijs van beste keeper van het jaar.

Zijn coach Massimiliano Allegri is genomineerd voor de coach van het jaar-award. De andere kanshebbers zijn Antonio Conte en Zinedine Zidane.

Op maandag 23 oktober bij het FIFA-gala in Londen horen Martens, Wiegman en de andere genomineerden of ze in de prijzen zijn gevallen.  (ANP)