FC Lisse-speler Bas Buimer scoort voor Lisse de 2-2 in de slotfase van de wedstrijd tegen HHC, begin september
FC Lisse-speler Bas Buimer scoort voor Lisse de 2-2 in de slotfase van de wedstrijd tegen HHC, begin september - © Pro Shots

Strafschoppenserie Lisse - Hoek moet worden overgedaan

25 september 2017
De strafschoppenserie tussen FC Lisse en HSV Hoek moet in z'n geheel worden overgenomen.

De reeks wordt woensdag 4 oktober 21.00 uur, op het terrein van Lisse, opnieuw afgewerkt. De scheidsrechter ter plaatse is nog niet bekend. De winnaar speelt in de volgende ronde uit tegen Heracles Almelo.

De KNVB deed onderzoek naar het verloop van de wedstrijd in de KNVB Beker tussen de twee amateurclubs. FC Lisse won na penalty's met 5-4, maar de uitslag werd na vragen van FOX Sports betwist.

ABBA
De dienstdoende arbiter, Marc Nagtegaal, liet de strafschoppen namelijk nemen volgens het zogeheten ABBA-principe, waarbij het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is.

Dit was in strijd met de reglementen van de KNVB, waarin staat dat de strafschoppen om en om genomen moeten worden.

De bond vroeg verklaringen op bij de scheidsrechter en beide clubs en de kwestie werd neergelegd bij de adviesgroep spelregels veldvoetbal en de internationale spelregelcommissie IFAB.

Op basis van de adviezen van beide instanties heeft het bestuur betaald voetbal besloten dat de reeks moet worden overgenomen. De reactie van Lisse luidt als volgt: "De schriftelijke onderbouwing zullen wij nog ontvangen. Na bestudering van de onderbouwing zullen wij kijken of we juridische stappen zullen ondernemen." (FOX Sports)