LeBron James
LeBron James - © ANP

LeBron James achter collega’s NBA en NFL in ruzie met Trump

26 september 2017
LeBron James heeft op een persconferentie nogmaals bevestigd dat hij weinig op heeft met de Amerikaanse president Donald Trump.

“Als je voor hem gestemd hebt, heb je een fout gemaakt,” zei de grote vedette van Cleveland Cavaliers. “Ik wil het beste voor de Amerikaanse bevolking, ongeacht huidskleur of ras. We weten dat dit het beste land ter wereld is, maar we hebben nog steeds problemen zoals iedereen.”

James verwijt Trump dat hij sport gebruikt om mensen te verdelen. “Sport is iets goeds. Sport biedt voor ieder wat wils, ongeacht huidskleur of ras. Het brengt mensen samen. Ik laat geen persoon, ongeacht zijn macht of invloed, de sport gebruiken als platform om ons te verdelen.”

Botsen
Trump botste de afgelopen dagen met topbasketballers in de NBA. De Amerikaanse president kondigde aan dat hij de toekomstig basketbalkampioen niet zal uitnodigen om naar het Witte Huis te komen. Trump reageerde op basketballers van Golden State Warriors die verklaarden dat ze een traditioneel bezoek aan de leider van de Verenigde Staten niet zagen zitten.

“Naar het Witte Huis komen, wordt als een grote eer beschouwd voor een team dat een kampioenschap heeft gewonnen. Stephen Curry twijfelt. Daarom is de uitnodiging ingetrokken”, twitterde Trump. James steunde zijn collega's van Golden State Warriors en noemde Trump een 'nietsnut' op Twitter.

American football
Trump botste niet alleen met een van de grootste sterren van de NBA, maar hij liet zich ook kritisch uit over de American footballers die knielen tijdens het spelen van het volkslied. Ze protesteren hiermee tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen.

“Het is een totaal gebrek aan respect tegenover alles waar we voor staan”, riep Trump. “Zouden jullie niet liever zien dat als iemand de nationale vlag niet respecteert, een NFL-baas zou zeggen: haal die son of a bitch meteen van het veld, hij is ontslagen?” (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd