Sofyan Amrabat (midden), naast Karim El Ahmadi (links) en Yassin Ayoub (rechts)
Sofyan Amrabat (midden), naast Karim El Ahmadi (links) en Yassin Ayoub (rechts) - © Pro Shots

Sofyan Amrabat niet in definitieve selectie Marokko

26 september 2017
Hij zat wel in de voorlopige selectie, maar is niet opgenomen in de definitieve. De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard roept Sofyan Amrabat niet op voor het WK-kwalificatieduel met Gabon op 7 oktober.

Dit zou een voorbode kunnen zijn voor het selecteren van de middenvelder van Feyenoord door het Nederlands elftal, waar FOX Sports al eerder over berichtte.

Renard riep wel onder anderen Karim El Ahmadi (Feyenoord), Hakim Ziyech (Ajax), Mimoun Mahi (FC Groningen), Oussama Tannane (Las Palmas, ex-Heracles Almelo) en Sofyans broer Nordin (CD Leganés) op.

Voetbalnationaliteit
Nederland speelt op dezelfde datum de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. De KNVB sprak al met Amrabat over zijn interlandtoekomst.

De 21-jarige middenvelder heeft een dubbele nationaliteit en speelde al voor Marokko. Maar omdat het hier een oefenwedstrijd betrof (tegen Tunesië), kan hij nog altijd van voetbalnationaliteit veranderen. Pas als een speler een officiële A-interland achter zijn naam heeft, kan hij niet meer terug.

Gullit
Ruud Gullit zei eerder Amrabat niet te willen oproepen om hem enkel en alleen 'voetbal-Nederlander' te maken. "Hij kan voetballen, maar zit in een lastig parket", zei de assistent-trainer van bondscoach Dick Advocaat zondagavond bij Ziggo Sport.

"Bij de KNVB houden ze hem al langer in de gaten, maar je kunt toch geen speler selecteren alleen zodat hij voor Nederland kiest? Dat kan toch niet?" (FOX Sports)

Robben: "Geld maakt geen doelpunten"

26 september 2017
Robben: "Geld maakt geen doelpunten"
Arjen Robben is niet onder de indruk van het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain, woensdag de tegenstander van Bayern München in de groepsfase...

Gerelateerd