FC Lisse-voorzitter Annokkee: "Besluit KNVB onrechtvaardig"

FC Lisse naar de rechter om strafschoppen

26 september 2017
FC Lisse spant een kort geding aan. De amateurclub is het er niet mee eens dat de strafschoppenreeks in het KNVB Beker-duel met HSV Hoek moet worden overgedaan.

De KNVB had dit besluit maandag genomen.

Lisse won vorige week in de eerste ronde van het bekertoernooi de penaltyserie met 5-4, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal liet de strafschoppen niet in de juiste volgorde nemen.

De voetbalbond besloot dat de strafschoppen woensdag 4 oktober opnieuw moeten worden genomen. Na overleg met het bestuur en een afvaardiging van de spelersgroep heeft Lisse besloten naar de rechter te stappen.

'Onrechtvaardig'
"Voetbal is een spel dat gespeeld wordt met bij de start twee keer elf spelers, een scheidsrechter en twee assistent-scheidsrechters. Het is erg dubbel om deze stap te moeten zetten maar het voelt als onrechtvaardig en hiermee geven wij ook blijk dat wij achter onze ploeg staan. En deze steun verdienen zijn ook'', aldus Lisse op de website.

"Ik wens te benadrukken dat HSV Hoek hier niet de fout heeft gemaakt, maar de KNVB. Er is begrip voor emotie maar houd het op social media respectvol, zoals dit bij FC Lisse past", sloot voorzitter Leon Annokkee van Lisse af.

'Vervelend'
De KNVB vindt het jammer dat Lisse heeft besloten naar de rechter te stappen. "Het is heel vervelend. We vinden dat het spel altijd op het veld gespeeld moet worden. Maar we respecteren het besluit en wachten af wat er nu gebeurt'', zei een woordvoerder van de bond.

Binnen de KNVB waren er geen mogelijkheden om beroep aan te tekenen. (FOX Sports/ANP)