Aaron Hicks
Aaron Hicks - © ANP

Winnende New York Yankees verhogen druk op Boston Red Sox

27 september 2017
New York Yankees heeft de hoop op de eerste plaats in de American League East nog niet opgegeven. De recordkampioen verkleinde na een 6-1 zege op Tampa Bay Rays het gat met Boston Red Sox tot drie duels.

De runner-up uit New York heeft 88 overwinningen en 69 nederlagen achter de naam staan. Koploper Boston, dat met 4-9 verloor van Toronto Blue Jays, staat met vijf wedstrijden te gaan op 91-66.

Met de zege verzekerden de Yankees zich in ieder geval van het eerste Wild Card-ticket in de American League. Als de Bronx Bombers er niet in slagen om de Red Sox in te halen, dan hebben zij het thuisvoordeel in de Wild Card-wedstrijd van volgende week.

Aaron Hicks
De situatie had er compleet anders uit kunnen zien, als Aaron Hicks in de eerste inning niet een staaltje van zijn kunnen had getoond. De buitenvelder, die terugkeerde na een blessure, beroofde met een fraaie vangbal 'achter' het hek Rays-slagman Wilson Ramos van een zekere grand slam-homerun.

De druiven voor de bezoekers werden nog zuurder, toen de Yankees in het volgende bedrijf vier punten binnenbrachten voor een 4-1 tussenstand. Starlin Castro was goed voor een homerun, waarna Gary Sánchez en Matt Holiday in de achtste inning de wedstrijd op slot gooiden.

De Nederlandse korte stop Didi Gregorius moest na twaalf basisplaatsen op rij genoegen nemen met een plaatsje op de bank bij de Yankees. (FOX Sports)