Danielle van de Donk
Danielle van de Donk - © ANP

Volgend seizoen full-prof vrouwencompetitie in Engeland

27 september 2017
De Engelse voetbalbond FA start in seizoen 2018-2019 met een volledig professionele competitie voor vrouwen. De FA maakte woensdag bekend dat er volgend seizoen een hoogste klasse gaat komen met veertien clubs en een niveau eronder een klasse met twaalf clubs. Alle voetbalsters op het hoogste niveau worden fullprofs voor minimaal zestien uur per week, exclusief de speeldagen.

De herstructurering van de voetbalpiramide bij de vrouwen is een mijlpaal volgens Katie Brazer, hoofd van het vrouwenvoetbal bij de FA. "Door een topsportomgeving te creëren zullen we meer speelsters en betere speelsters voortbrengen. Bovendien zal de interesse en spanning in de competitie toenemen en zal de competitie meer fans trekken, wat ook weer goed is voor de de commerciële waarde van de clubs.''

Nederlanders
In de Engelse voetbalcompetitie zijn meerdere speelsters van het Nederlands elftal actief. Keepster Sari van Veenendaal, Danielle van de Donk, Dominique Janssen en Vivianne Miedema spelen bij Arsenal. Danique Kerkdijk komt uit voor Bristol City en Marthe Munsterman voor Everton. (ANP)

Gerelateerd