Nog vier duels te gaan. Feyenoord en Ajax staan voor lastige uitwedstrijden, Vitesse krijgt in eigen huis bezoek van FC Utrecht en de voetbalzondag wordt afgesloten op Het Kasteel.

AZ - Feyenoord, zondag 12.30 uur
Feyenoord verloor in de Eredivisie en KNVB Beker slechts één van zijn laatste twaalf duels met AZ: op 24 januari 2016 werd het in Alkmaar 4-2. Vincent Janssen maakte een hattrick in die wedstrijd.

Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers met 0-4 in Alkmaar en met 5-2 in Rotterdam. De nu geblesseerde Nicolai Jørgensen was bij zeven van de negen goals betrokken: vier doelpunten en drie assists, inclusief een hattrick in De Kuip.

sc Heerenveen – Ajax, zondag  14.30 uur
De laatste keer dat sc Heerenveen thuis van Ajax won was op 5 oktober 2008; 5-2. Bruno Silva (e.d.), Roy Beerens, Gerald Sibon en Danijel Pranjic (2) maakten de Friese goals. Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez scoorden namens Ajax.

Luis Suarez | Pro Shots

Huntelaar scoorde op 30 december 2005 voor Heerenveen in de 4-2 thuiszege op Ajax, voordat hij een paar dagen later de overstap naar Amsterdam maakte.

Vitesse - FC Utrecht, zondag 14.30 uur
De ontmoetingen tussen beide clubs in Arnhem eindigden nog nooit in 0-0. Dat betekent dat de kans groot is dat er een jubileumdoelpunt gaat vallen in Arnhem. De eerste goal in deze wedstrijd is de 1000ste Eredivisie-treffer in het Gelredome.  

FC Utrecht moet scherp zijn bij spelhervattingen van de thuisploeg. Vitesse maakte zes doelpunten uit standaardsituaties, meer dan elke andere ploeg dit Eredivisie-seizoen.

Sparta Rotterdam - Roda JC Kerkrade, zondag 16.45 uur
De ploeg van Alex Pastoor kan wel weer eens een doelpuntje gebruiken. De laatste drie officiële wedstrijden kwam Sparta niet tot scoren. Daarnaast zijn de Rotterdammers met vier doelpunten de minst scorende ploeg in de Eredivisie.

Alex Pastoor | Pro Shots

Maar ook de bezoekers zijn toe aan een goed resultaat. Roda JC heeft zijn laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie verloren, een clubrecord. (FOX Sports)