FC Lisse
FC Lisse - © Pro Shots

Strafschoppenserie tussen Lisse en Hoek week uitgesteld

28 september 2017
De veelbesproken strafschoppenserie in de KNVB Beker tussen FC Lisse en HSV Hoek wordt niet woensdag 4, maar woensdag 11 oktober opnieuw genomen.

Het sportpark in Lisse, waar de penalty's moeten worden overgenomen, wordt van 4 tot en met 8 oktober door de UEFA geclaimd. In die periode worden er drie EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld voor nationale teams onder de 19 jaar. De UEFA wil niet dat de strafschoppenserie in die periode plaatsvindt op hetzelfde sportpark, waardoor de datum een week is uitgesteld. 

Juridische stappen
De KNVB meldt op de website dat in overleg met beide clubs is besloten om de penaltyserie, met als inzet een plaats in de tweede ronde van het bekertoernooi, op woensdag 11 oktober te laten plaatsvinden. Naast het bezwaar van de UEFA speelt het ook mee dat Lisse naar de rechter is gestapt. 

FC Lisse won vorige week de strafschoppenserie met 5-4, maar de KNVB besloot dat de penalty's opnieuw moesten worden genomen. Daarop stapte Lisse naar de rechter omdat ze het niet eens waren met die beslissing. De uitspraak van het kort geding is maandag om 14.00 uur in de rechtbank van Utrecht.

De strafschoppenserie stond al twee dagen na de uitspraak gepland. Doordat de datum nu een week is uitgesteld, zit er voldoende tijd tussen de uitspraak en de penaltyserie. De winnaar van de (overgenomen) strafschoppenserie speelt in de 2e ronde een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Die wedstrijd wordt op woensdag 25 oktober om 19.45 uur afgewerkt.(FOX Sports)