Kirsten van de Ven (links) bij haar afscheid van Oranje
Kirsten van de Ven (links) bij haar afscheid van Oranje - © Pro Shots

Van de Ven nieuwe manager vrouwenvoetbal KNVB

30 september 2017
Kirsten van de Ven is aangesteld als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. De 32-jarige oud-international wordt bij de bond verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport.

Van de Ven zette vorig jaar een punt achter haar actieve carrière. Ze veroverde met Oranje de bronzen medaille op het EK.

Bevlogen
“We vinden het in deze fase belangrijk om op deze positie iemand te hebben die uit de voetbalwereld afkomstig is. Kirsten is jong en bevlogen, heeft in binnen- en buitenland voetbalervaring opgedaan, en is van de nieuwe generatie waardoor ze dicht bij de huidige lichting spelers staat”, verklaarde KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee in een persbericht.

Kirsten van de Ven: “De afgelopen jaren is de populariteit van het vrouwenvoetbal enorm toegenomen met als hoogtepunt het gewonnen Europees kampioenschap. Met de continu groeiende groep voetballende meisjes en vrouwen vind ik het een enorme uitdaging om de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn voetbalcarrière in te zetten voor de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal.”

Carrière
Van de Ven speelde in Europa voor Willem II, het Zweedse Tyresö FF en FC Rosengård (drie keer Zweeds kampioen en een keer Zweedse supercup) en FC Twente, waar ze haar carrière met een landskampioenschap beëindigde. Ze speelde 87 interlands en was daarin achttien keer trefzeker. (FOX Sports)