Maret Balkestein-Grothues (links), Kirsten Knip (centraal) en Laura Dijkema (rechts) tegenover Tijana Malesevic van Servië
Maret Balkestein-Grothues (links), Kirsten Knip (centraal) en Laura Dijkema (rechts) tegenover Tijana Malesevic van Servië - © ANP

Volleybalsters grijpen weer naast titel op EK

1 oktober 2017
Het is de Nederlandse volleybalsters opnieuw niet gelukt de Europese titel te winnen.

Net als twee jaar terug, tijdens het vorige EK, moest Oranje genoegen nemen met zilver.

In de finale in Bakoe in Azerbeidzjan was Servië zondag in vier sets te sterk voor het team van bondscoach Jamie Morrison: 20-25, 22-25, 25-18, 18-25.

In de groepsfase had Servië al van de Nederlandse vrouwen gewonnen, toen met 3-0. Ook in de finale was Servië, vorig jaar verliezend finalist op de Olympische Spelen, op de belangrijke punten beter dan Nederland.

De eerste set nam Oranje een voorsprong van 9-7, maar daarna liep Servië snel weg. In de tweede set leidde Nederland met 19-17, maar ook die marge was niet genoeg.

Met ruime winst in de derde set (25-18) mocht het team van Morrison nog even hopen op de eerste Europese titel sinds 1995. Servië was echter op tijd weer bij de les en besliste de finale in de vierde set met 18-25. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd