Studio eDivisie: de aftrap

eDivisie trapt af voor veelbelovend tweede seizoen

12 oktober 2017
Het tweede seizoen van de eDivisie gaat op donderdag 12 oktober officieel van start, online én op televisie.

In 34 speelrondes strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs om het landskampioenschap in FIFA 18. Met een volledige competitie, een nog competitiever deelnemersveld, meer video's en uitzendingen op FOX Sports, trapt de edivisie af voor een veelbelovend tweede seizoen.

Met deelnemers als Dani Hagebeuk (Ajax), Quinten van der Most (Feyenoord), Bryan Hessing (Heracles Almelo), Ali Riza Aygün (PSV) en Tony Kok (FC Twente) kent de edivisie een sterk deelnemersveld. Alle vijf waren in mei en juni aanwezig tijdens de Europese finales, waar ze zich konden meten met de beste gamers wereldwijd.

Daarnaast doen bekende edivisie gezichten als Tom Heijnen (Roda JC), Danny Hazebroek (FC Utrecht), Aristote Ndunu (AZ), Absalom Warkor (FC Groningen), Mitchel Denkers (ADO Den Haag), Paskie Rokus (Vitesse) en vele andere toppers mee. NAC Breda en VVV-Venlo maken hun debuut in de edivisie. 

FOX Sports: ook het thuis van de eDivisie
Nieuw komend seizoen is dat de wedstrijden in de edivisie eerst op FOX Sports worden uitgezonden. Rob Labree, Director Programming & Production FOX Sports: “FOX Sports is het thuis van de Eredivisie. En nu dus ook van de edivisie, waarmee we de beleving van het Eredivisie-voetbal voor de fans nog verder versterken en vergroten.

Het is immers al tien jaar onze missie om zoveel mogelijk mensen het Eredivisievoetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. Het omarmen van de edivisie is daarop een logische toevoeging, waarmee we bovendien een specifieke, jongere doelgroep bereiken.”

De aftrap voor het nieuwe edivisie seizoen is op donderdag 12 oktober in een speciale uitzending van Studio edivisie. In de weken daarna worden de wedstrijden uitgezonden op dinsdag, woensdag en donderdag, synchroon aan het Eredivisie-speelschema. Gedurende de kerstvakantie worden de nu al gespeelde wedstrijden van de Eredivisie ingehaald.

De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. (FOX Sports)