Bayern München hoeft in deze interlandperiode David Alaba niet uit te zwaaien.

De 25-jarige linksback heeft besloten niet af te reizen naar het trainingskamp van de Oostenrijkse nationale ploeg voor de WK-kwalificatieduels met Servië (6 oktober) en Moldavië (9 oktober).

De international blijft in München om een individueel trainingsprogramma af te werken. Alaba deed vorige week maandag voor het eerst sinds begin september weer eens mee aan een volledige groepstraining van de Rekordmeister.

De vleugelverdediger liep in de vorige interlandperiode een enkelblessure op met Oostenrijk, waardoor hij drie weken aan de kant stond.

In de laatste twee wedstrijden, tegen Paris Saint-Germain (Champions League) en Hertha BSC (Bundesliga) speelde Alaba twee keer negentig minuten mee. Dat blijkt toch niet voldoende om weer voor zijn land uit te komen.

Wat zeker meespeelt in zijn overweging, is dat Oostenrijk zo goed als is uitgeschakeld voor WK-deelname. Het land staat vierde in de poule, negen punten achter koploper Servië en vijf achter runner-up Wales. (FOX Sports)

 

Toch geen Kompany bij Rode Duivels

2 oktober 2017
Toch geen Kompany bij Rode Duivels
Vincent Kompany komt niet in actie bij de laatste twee WK-kwalificatieduels van het Belgisch elftal met Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en Cyprus...

Gerelateerd