Vincent Kompany komt niet in actie bij de laatste twee WK-kwalificatieduels van het Belgisch elftal met Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en Cyprus (10 oktober).

De centrale verdediger van Manchester City is nog onvoldoende hersteld van een kuitblessure.

Kompany meldde zich maandag bij de Rode Duivels. Nadat hij was onderzocht door de dokter van de voetbalbond keerde de 31-jarige voetballer terug naar Manchester om verder te revalideren.

Hoewel City-coach Pep Guardiola al had laten weten dat Kompany niet kon spelen, had bondscoach Roberto Martínez de voetballer toch opgeroepen, omdat hij alle medische informatie over de blessure wilde.

Lappenmand
Romelu Lukaku is door een enkelblessure nog een twijfelgeval. "Bij Lukaku is geen breuk of andere structurele schade vastgesteld", liet de Belgische voetbalbond weten. "De komende dagen zal hij een apart programma volgen. Het is nu nog te vroeg om over een eventuele afmelding voor de komende wedstrijden te spreken.''

Naast Lukaku bleven maandag ook Marouane Fellaini en Jan Vertonghen binnen tijdens de eerste dag van het trainingskamp in eigen land.

België is naast organisator Rusland het enige Europese land dat zich tot dusver heeft verzekerd van deelname aan het WK 2018. (ANP)

Gerelateerd