Edwin van der Sar
Edwin van der Sar - © Pro Shots

Van der Sar trekt zich terug als voorzitter technisch hart

2 oktober 2017
Edwin van der Sar is niet langer de voorzitter van het technische hart van Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers heeft zich teruggetrokken. Marc Overmars neemt de rol als voorzitter over.

De oud-doelman geeft op de clubwebsite van Ajax tekst en uitleg. "Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie."

"We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf", aldus Van der Sar.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars neemt het stokje over als voorzitter van het technische hart, dat verder blijft bestaan uit hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en Dennis Bergkamp. Als individueel trainer zal Bergkamp zich nog meer gaan focussen op de ontwikkeling van spelers en doorstroming van talenten. (FOX Sports)