De Spaanse bondscoach Julen Lopetegui heeft het opgenomen voor Gerard Piqué.

De verdediger van FC Barcelona werd maandag tijdens de training van de nationale ploeg in Madrid uitgefloten en uitgejouwd door supporters langs het veld. Piqué had zich afgelopen week als echte Catalaan openlijk uitgesproken voor onafhankelijkheid van Catalonië.

“Gerard is buitengewoon goed met de situatie omgegaan”, zei Lopetegui na de training op het complex Las Rozas in de Spaanse hoofdstad.

De bondscoach had de oefensessie al snel afgebroken, omdat de fans maar bleven joelen en schreeuwen naar Piqué. “Ik wilde graag met eigen ogen zien hoe hij eraan toe is. Hij is gemotiveerd en enthousiast, klaar om te vlammen.”

Gezond verstand
Lopetegui verdedigde zijn keuze om publiek toe te laten bij de training. “Het zou zwak zijn geweest om achter gesloten deuren te trainen. De fans hebben het recht hun mening te uiten. Ik weet dat de situatie onplezierig is, maar ik vraag de mensen om wat begrip en gezond verstand.”

Piqué, die 91 keer uitkwam voor de nationale ploeg, zei zondag te stoppen als international als het bondsbestuur of Lopetegui hem als een probleem ziet. Zijn uitlatingen over het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië kwamen hem eerder al op kritiek te staan van Sergio Ramos, aanvoerder van het Spaanse elftal en boegbeeld van Real Madrid.

Piqué wordt bij wedstrijden van de nationale ploeg regelmatig uitgefloten door het publiek vanwege zijn uitgesproken mening.

Leiding
Spanje gaat in de WK-kwalificatie aan de leiding in Groep C met drie punten voorsprong op Italië. De ploeg van Lopetegui ontvangt vrijdag Albanië en speelt drie dagen later in Jeruzalem tegen Israël. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd