Dick Advocaat beslist woensdag of Kevin Strootman voor het Nederlands elftal kan uitkomen in de laatste groepsduels met Wit-Rusland en Zweden in de WK-kwalificatie.

De middenvelder van AS Roma kampt met een spierblessure. Een mogelijkheid is dat Strootman niet naar Wit-Rusland reist, maar wel gaat proberen tegen Zweden uit te komen.

Strootman kwam zondag tijdens het uitduel met AC Milan hard in botsing met zijn ploeggenoot Federico Fazio. Hij verliet duizelig het veld, maar blijkt ook een beenblessure te hebben opgelopen.

Strootman ontbrak dinsdag als enige van de 25 opgeroepen internationals op de eerste training van Oranje. Hij werd in de vorige interland tegen Bulgarije vervangen door Tonny Vilhena. Strootman miste die wedstrijd wegens een schorsing.

Laatste kans
Oranje gaat zaterdag op bezoek bij Wit-Rusland. Zweden komt dinsdag naar Amsterdam voor de laatste groepswedstrijd. Het Nederlands elftal moet een verschil van drie punten en zes doelpunten op Zweden goedmaken.

In dat geval plaatst de ploeg zich vermoedelijk voor de play-offs van het kwalificatietoernooi voor het WK in Rusland. Zweden neemt het zaterdag voor eigen publiek op tegen Luxemburg. (FOX Sports)

Ajax in Volendam tegen De Dijk

3 oktober 2017
Ajax in Volendam tegen De Dijk
De Amsterdamse bekerderby tussen De Dijk en Ajax wordt op woensdag 25 oktober niet in de hoofdstad gespeeld, maar in Volendam.

Gerelateerd