Het is de komende week alles of niets voor Argentinië. De verliezend finalist van het vorige WK speelt donderdagnacht in een rechtstreeks duel met Peru om de cruciale vierde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg bivakkeert Argentinië nog altijd op de vijfde plek in de poule. Nummer vier Peru heeft net als La Albiceleste 24 punten én een doelsaldo van +1, maar heeft meer doelpunten gemaakt dan de Argentijnen (26 om 16).

Alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, terwijl nummer vijf een play-off moet spelen tegen de winnaar van de Oceanische kwalificatie: Nieuw-Zeeland.

Sergio Agüero
Argentinië moest afgelopen week een zware tegenvaller incasseren met het afvallen van Sergio Agüero. De topschutter van Manchester City brak een rib bij een verkeersongeluk in Amsterdam.

Bondscoach Jorge Sampaoli riep mede door de afwezigheid van Agüero het Boca Juniors-trio Fernando Gago, Pablo Pérez en Dario Benedetto op.

Strohalm
Indien de Argentijnen in Buenos Aires geen goed resultaat weten te boeken, dan hebben ze mogelijk nog een laatste strohalm om zich aan vast te klampen. Lionel Messi & Co treffen dinsdagnacht in de laatste speelronde Ecuador. Peru wacht over vijf dagen nog een thuisduel met Colombia.

Argentinië en Peru zijn echter niet de enige landen in de running voor rechtstreekse plaatsing. Chili (23 punten), Paraguay (21 punten) en Ecuador (20 punten) mogen eveneens nog dromen van het WK in Rusland.

Het zijn zorgen die Brazilië vreemd zijn. De Seleção weet zich met 37 punten al verzekerd van de groepswinst. Uruguay (27 punten) en Colombia (26 punten) volgen op respectabele afstand. (FOX Sports)

Het programma op FOX Sports in de nacht van donderdag op vrijdag:

22.00 uur op FOX Sports 2: Bolivia - Brazilië
23.00 uur op FOX Sports 4: Venezuela - Uruguay
01.30 uur op FOX Sports 1 en 2: Argentinië - Peru
01.30 uur op FOX Sports 4: Chili - Ecuador
01.30 uur op FOX Sports 5 en 7: Colombia - Paraguay

Gerelateerd