Het Nederlands elftal is nog zonder Kevin Strootman aan de tweede training voor de cruciale duels met Wit-Rusland en Zweden in de WK-kwalificatie begonnen.

Bondscoach Dick Advocaat beslist later woensdag of het zin heeft de middenvelder mee naar Minsk te nemen.

Strootman kwam zondag tijdens een uitwedstrijd tegen AC Milan hard in botsing met zijn ploeggenoot Federico Fazio. Hij heeft daar een spierblessure aan overgehouden. De mogelijkheid bestaat dat Strootman zaterdag alleen het uitduel met Wit-Rusland mist en wordt klaargestoomd voor de ontmoeting van dinsdag met Zweden in de Arena.

Strootman was geschorst voor de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije na zijn rode kaart tijdens de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Hij werd in het duel met de Bulgaren (3-1 zege) vervangen door Tonny Vilhena.

Bondscoach Dick Advocaat beschikt verder over een fitte selectie van 24 internationals. Oranje moet in de laatste twee kwalificatiewedstrijden een achterstand van drie punten en zes doelpunten goedmaken op Zweden.

Lukt dat niet, dan mist Nederland na het EK in Frankrijk ook het WK van volgend jaar in Rusland.

AS Roma
Zijn club AS Roma meldt dat de middenvelder nog kneuzingen in zijn linkerbeen heeft. Zijn situatie wordt per dag bekeken door de medische staf van de Italiaanse club. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd