Polen heeft een forse stap gezet richting kwalificatie voor het WK voetbal, volgend jaar in Rusland.

De ploeg won de voorlaatste wedstrijd in groep E met 1-6 op bezoek bij Armenië en staat nu op 22 punten. Concurrenten Montenegro en Denemarken, die beide op zestien punten staan, komen later donderdag in actie.

Polen stond al na twee minuten op voorsprong. Kamil Grosicki tikte de bal in de eerste echte aanval achter de Armeense doelman Grigor Meliksetyan.

Met twee treffers van Robert Lewandowski liep de ploeg van bondscoach Adam Nawalka snel uit naar 0-3. Nog voor rust maakte Jovjannes Jambardzoemjan met het hoofd de 1-3.

In de tweede helft kwam Polen op 5-1 via Jakub Blaszczykowski en opnieuw Lewandowski. Na een verdedigende fout van Armenië bepaalde invaller Rafal Wolski de eindstand op 1-6.

Denemarken
Christian Eriksen leidde zijn land met een belangrijk doelpunt langs directe concurrent Montenegro. In een rechtstreeks duel won Denemarken met 1-0.

De Denen zijn nu de enige overgebleven concurrent van Polen in groep E in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor het WK in Rusland.

Polen kan zondag in eigen huis deelname veiligstellen. De ploeg van spits Robert Lewandowski heeft aan een punt genoeg tegen Montenegro. Denemarken neemt het thuis op tegen het al uitgeschakelde Roemenië. (FOX Sports/ANP)