Duitsland en Engeland hebben zich donderdag geplaatst voor het WK.

Duitsland won op bezoek bij de nummer twee in de poule, Noord-Ierland, met 1-3. Na twee minuten was het al raak voor de ploeg van Joachim Löw. Met een schitterende pegel van dik 25 meter schoot Sebastian Rudy fantastisch raak.

Na dik twintig minuten verdubbelde Sandro Wagner de voorsprong. Op aangeven van Thomas Müller schoot de aanvaller van Hoffenheim fraai binnen: 0-2. Daarmee kwam de negende zege in evenveel kwalificatieduels nimmer in gevaar.

In de slotfase scoorde Joshua Kimmich nog de 0-3. Diep in blessuretijd maakte Josh Magennis de eretreffer voor Noord-Ierland: 1-3. Ajacied Amin Younes zat de hele wedstrijd op de bank. In Rusland verdedigt Duitsland de wereldtitel.

Engeland
Ook de Engelsen hebben zich verzekerd van deelname aan het WK. Op Wembley won de ploeg van Gareth Southgate in de absolute blessuretijd van Slowakije. Tottenham-spits Harry Kane maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Achter Engeland is de strijd nog helemaal open. Door een laat doelpunt voor Schotland tegen Slowakije (1-0) staan de Schotten nu tweede in groep F.

Als de ploeg van bondscoach Gordon Strachan zondag wint op bezoek bij Slovenië, eindigen de Schotten ook als tweede. Maar Slowakije en Slovenië kunnen die plek eveneens nog bemachtigen.

Eerder plaatsten Brazilië, Iran, Japan, Mexico, België, Zuid-Korea en Saudi-Arabië zich al voor het eindtoernooi. (FOX Sports)