Samenvatting Argentinië - Peru

WK nog altijd onzeker voor Argentinië

6 oktober 2017
Ook na zeventien kwalificatiewedstrijden is het nog altijd niet duidelijk of Argentinië zich gaat plaatsen voor het WK van volgend jaar in Rusland. Het kwam thuis tegen Peru niet verder dan 0-0.

De Argentijnen kregen, tegen een zeer verdedigend ingesteld Peru, vooral voor rust voldoende kansen om te scoren, maar met name aanvoerder Lionel Messi had het vizier niet op scherp staan. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Argentinië steeds minder mogelijkheden. In de blessuretijd wist de Argentijnse doelman een drama te voorkomen door ternauwernood een vrije trap van Peru uit zijn doel te houden.

Argentinië staat nu zesde in de stand. Dat is niet voldoende voor kwalificatie. Het moet dinsdag in de uitwedstrijd tegen het uitgeschakelde Ecuador winnen om de vijfde plaats te pakken. Die klassering zou betekenen dat Argentinië via play-offs alsnog de eindronde kan bereiken.

​Chili en Paraguay doen goede zaken
Ook Uruguay mag nog geen tickets naar Rusland boeken. Een teleurstellende 0-0 bij laagvlieger Venezuela was daarvoor niet voldoende. Chili deed goede zaken door een 2-1 zege op Ecuador en Paraguay mag ook nog hopen na een 2-1 overwinning in en tegen Colombia. Bolivia-Brazilië eindigde in 0-0.

Brazilië is als enige Zuid-Amerikaanse land dat zich tot nu toe wist te plaatsen voor het WK. Uruguay (28 punten) heeft als nummer twee in de stand nog altijd de beste papieren, daarachter strijden Chili (26), Colombia (26), Peru (25), Argentinië (25) en Paraguay (24) om de resterende plaatsen. (FOX Sports/ANP)

Bekijk hier alle samenvattingen

Jong Oranje snel klaar met Letten

6 oktober 2017
Jong Oranje snel klaar met Letten
Jong Oranje staat er weer goed voor in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Art Langeler versloeg op De Vijverberg Jong Letland met 3-0.