Tom Brady (links)
Tom Brady (links) - © ANP

Brady evenaart record tijdens zege Patriots op Buccaneers

6 oktober 2017
Het was dubbelfeest voor Tom Brady tijdens de 14-19 zege van New Engeland Patriots bij Tampa Bay Buccaneers.

Met het resultaat evenaarde de quarterback het recordaantal overwinningen in de NFL tijdens het reguliere seizoen van de legendarische spelverdelers Brett Favre en Peyton Manning (186). De 40-jarige Brady was in zijn carrière tevens goed voor 25 zeges in het naseizoen, waaronder vijf Super Bowls.

Defensie
Ondanks de mijlpaal moest Brady de credits voor de zege op de Buccaneers aan de defensie laten. Hoewel de aanval meer dan 400 yards overbrugde, wisten de Patriots slechts één touchdown te registreren. Chris Hogan vond de endzone na een korte pass van Brady.

Dankzij de sterke verdediging en vier fieldgoals van kicker Stephen Gostkowski stapten de bezoekers alsnog met de overwinning van het veld. “Ik zou willen dat we offensief meer hadden kunnen bijdragen, maar de defensie stond gelukkig zijn mannetje”, wist Brady naderhand.

Voor de Patriots was het de derde zege in vijf wedstrijden. De regerend kampioen verloor de seizoensouverture van Kansas City Chiefs en ging afgelopen zondag onderuit tegen Carolina Panthers. (FOX Sports)