FC Lisse
FC Lisse - © Pro Shots

Strafschoppenserie Lisse - Hoek moet over

6 oktober 2017
De strafschoppenserie in de eerste ronde van de KNVB Beker tussen FC Lisse en HSV Hoek moet over. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door FC Lisse tegen voetbalbond KNVB was aangespannen.

Lisse won op 20 september de penaltyreeks tegen HSV Hoek met 5-4, maar de KNVB oordeelde dat de strafschoppenserie opnieuw moet. De scheidsrechter liet ze volgens het zogeheten ABBA-principe nemen.

Dat houdt in dat het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Met dat systeem wordt momenteel in sommige landen geëxperimenteerd, maar in Nederland is deze vorm op de voetbalvelden niet toegestaan.

De KNVB handelde juist door te beslissen dat de penaltyreeks nog eens over moet, aldus de rechter. Dat gebeurt woensdag om 21.00 uur. De nadere motivering van de beslissing van de rechter volgt later, uiterlijk maandag 16 oktober.

De winnaar van de strafschoppenserie speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker een wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat duel is woensdag 25 oktober om 19.45 uur in Almelo. "Volgens de voorzieningenrechter is de KNVB in redelijkheid en bij afweging van alle belangen tot dit besluit gekomen", meldt de KNVB.

Voordat de strafschoppenserie overgenomen wordt, moeten beide clubs komend weekeinde eerst nog een competitiewedstrijd spelen. Lisse gaat zaterdag in de Tweede Divisie bij ASV De Dijk op bezoek.

HSV Hoek, dat in de hoofdklasse A speelt (twee niveaus lager dan de tweede divisie), heeft zaterdag een uitwedstrijd tegen Zwaluwen op het programma staan. (ANP)