Bas Dost is uitgevallen op de laatste training van het Nederlands elftal voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Wit-Rusland in de WK-kwalificatie. De spits strompelde halverwege de oefensessie naar de kant.

Dost viel woensdag ook al uit op een training en kreeg donderdag rust. Bondscoach Dick Advocaat vertelde vrijdag nog dat hij Dost in de tweede helft van het duel met Wit-Rusland wilde gebruiken als Oranje doelpunten nodig heeft in de Borisov Arena.

Dost viel woensdag uit met een lichte voetblessure en kreeg vrijdag tijdens de oefensessie in het stadion van BATE Borisov last van een knie.

Advocaat heeft met Jürgen Locadia nog een centrumspits achter de hand. De aanvaller van PSV is echter een ander type aanvaller als Dost, net als Ryan Babel die ook als spits kan spelen.

Klaas-Jan Huntelaar is in het verleden wel regelmatig als pinchhitter bij Oranje ingezet. De aanvaller van Ajax zat wel bij de voorselectie maar is uiteindelijk niet geselecteerd door Advocaat die zijn huidige selectie vrijdag tot 24.00 uur mag wijzigen. (ANP)