Samenvatting Jong Oranje - Jong Letland

Jong Oranje snel klaar met Letten

6 oktober 2017
Jong Oranje staat er weer goed voor in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Art Langeler versloeg op De Vijverberg Jong Letland met 3-0.

Vooraf waarschuwde Langeler nog, dat men niet moet denken dat 'we veel beter zijn dan allerlei andere landen'. "Want dat is niet zo." Toch moesten de Letten er vanaf het begin aan geloven.

Jong Oranje viel naar hartenlust aan, overrompelde de tegenstander - die niet overliep van kwaliteit - en drukte Jong Letland naar achteren.

Het overwicht resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong, omdat keeper Vladislavs Kurakins kinderlijk een afstandsschot van Oussama Idrissi door zijn handen liet glippen.

De 2-0 was er één om in te lijsten. Een aanval uit het boekje, over veel schijven, belandde bij Steven Bergwijn, die koel raak schoot in de hoek.

De 3-0 kwam voort uit een penalty. Bart Ramselaar mocht aanleggen na een handsbal aan de zijde van Letland.

In de tweede helft groef Jong Letland zich verder in, waardoor een grotere score uitbleef. Ook was Jong Oranje minder geconcentreerd en scherp om aan een nog beter doelsaldo te werken.

Door de winst gaan Langeler en consorten wel over Jong Letland heen in de EK-kwalificatiepoule. Jong Oranje staat nu op vier punten uit drie duels. (FOX Sports)

Jong Oekraïne - Jong Oranje is dinsdag 10 oktober vanaf 16.50 uur LIVE te zien op FOX Sports 1