Dusan Tadic in duel met Maximilian Wöber (links) en Aleksandar Dragovic
Dusan Tadic in duel met Maximilian Wöber (links) en Aleksandar Dragovic - © Pro Shots

IJsland op drempel WK, Wöber verrast met Oostenrijk

6 oktober 2017
Na het debuut op het EK staat IJsland ook op de drempel van de eerste deelname aan het WK.

De ploeg van bondscoach Heimir Hallgrimsson won vrijdag in Eskisehir met royale cijfers van Turkije: 0-3.

Omdat concurrent Kroatië punten verspeelde in de thuiswedstrijd tegen Finland (1-1), nam het IJslandse voetbalelftal de eerste plaats in groep I over.

Bij winst maandag in Reykjavik op hekkensluiter Kosovo, gaan de IJslanders als groepswinnaar naar het WK. De kwartfinalist van het laatste EK heeft twee punten voorsprong op Kroatië en Oekraïne, die het in Kiev tegen elkaar opnemen. Inzet van dat duel lijkt de tweede plaats en daarmee een plekje in de play-offs.

Ajacied Wöber
Ook Ierland is nog steeds in de race voor deelname aan het WK. De Ieren versloegen Moldavië in Dublin vrij gemakkelijk met 2-0.

Daryl Murphy maakte in de eerste twintig minuten beide treffers. Servië verzuimde zich te kwalificeren op bezoek bij het al uitgeschakelde Oostenrijk.

De Serviërs kwamen nog wel vroeg op voorsprong door Luka Milivojevic, maar gingen alsnog met 3-2 onderuit. Invaller Louis Schaub maakte vlak voor tijd de winnende treffer in Wenen.

Bij Oostenrijk maakte verdediger Maximilian Wöber zijn debuut. De miljoenenaankoop van Ajax speelde de hele wedstrijd als linksback en kreeg vlak voor rust een gele kaart. (FOX Sports/ANP)