België heeft zijn ongeslagen status behouden in de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland.

De 'Rode Duivels' verzekerden zich vorige maand als eerste Europese land al van plaatsing voor de eindronde, maar lieten ook in het duel met Bosnië-Herzegovina geen punten liggen. De ploeg van de Spaanse bondscoach Roberto Martinez won in Sarajevo met 4-3.

De Bosniërs blijven door de nederlaag op veertien punten staan. Ze strijden met Griekenland om de tweede plaats in groep H achter België. De Grieken, die dertien punten hebben, spelen later op zaterdag nog tegen Cyprus.

Thomas Meunier schoot België al in de vierde minuut op 1-0. Haris Medunjanin, voormalig speler van AZ en Sparta, zorgde voor de gelijkmaker en na een blunder van Jan Vertonghen bracht Edin Visca de thuisploeg zelfs op 2-1.

De Belgen knokten zich na rust echter langszij via Michy Batshuayi. Vertonghen, die met zijn 96e optreden in het nationale elftal recordinternational Jan Ceulemans evenaarde, herstelde vervolgens zijn fout. Hij tikte een door Yannick Carrasco verlengde bal binnen.

Nog eenmaal richtten de Bosniërs zich op via verdediger Dario Dumic van FC Utrecht, maar Carrasco zette de Belgen voor de derde keer op voorsprong. Ditmaal bleek het genoeg voor de winst.

In dezelfde groep won Estland in Faro met 6-0 van Gibraltar. (ANP)