Adam Nemec
Adam Nemec - © ANP

Schotland verspeelt tweede plek aan Slowakije

8 oktober 2017
Niet Schotland, maar Slowakije heeft zich zondag verzekerd van de tweede plek in groep F van de WK-kwalificatie.

Slowakije won zelf de laatste groepswedstrijd tegen Malta met 3-0 en kreeg hulp van Slovenië, dat de Schotten in Ljubljana op 2-2 hield.

Beide landen eindigden daardoor op achttien punten, maar op basis van het doelsaldo pakten de Slowaken de tweede plaats. Daardoor kan de ploeg van bondscoach Ján Kozák via de play-offs proberen alsnog het WK in Rusland te bereiken, mits het niet de slechtste nummer twee van de negen groepen blijkt te zijn.

Engeland pakt groepwinst
Koploper Engeland, dat zich donderdag met winst op Slovenië al verzekerde van de groepswinst en rechtstreekse kwalificatie voor het WK, sloot de reeks ongeslagen af. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won in Vilnius met 1-0 met Litouwen. Aanvoerder Harry Kane, de man in vorm, maakte uit een strafschop het enige doelpunt.

Polen weer naar WK 
Polen doet volgend jaar voor het eerst sinds 2006 weer mee aan het WK voetbal. In de laatste kwalificatiewedstrijd won de ploeg van bondscoach Adam Nawalka in Warschau met 4-2 van Montenegro. Polen had aan een gelijkspel genoeg om de winst in groep E veilig te stellen.

Denemarken speelt gelijk
Denemarken speelde in Kopenhagen met 1-1 gelijk tegen Roemenië en eindigde als tweede. De Europees kampioen van 1992 moet zich in november via de play-offs voor het WK zien te plaatsen. Voor Denemarken, waarbij de Ajacieden Lasse Schöne en Kasper Dolberg tegen Roemenië mochten invallen, wordt het in dat geval de vijfde WK-deelname. De beste prestatie was in 1998, toen de Denen de kwartfinales haalden.

De twee play-off-wedstrijden van Denemarken zijn in de periode van 9 tot en met 14 november. (FOX Sports/ANP)