De 8-0 zege van Zweden op Luxemburg betekende zaterdag - zo goed als - einde verhaal voor de WK-droom van Oranje. Een onverwacht grote zege van de Scandinaviërs.

Zeker voor Dick Advocaat, die in aanloop naar afgelopen speelronde geïrriteerd reageerde op een vraag wat hij zou doen als Zweden met 8-0 zou winnen.

Een begrijpelijke reactie, volgens Ola Toivonen, die zowel bij PSV als Sunderland onder Advocaat werkte. "Zei Dick Advocaat dat hij het een domme vraag vond? Dat was ook een domme vraag, zo’n 8-0 kun je toch niet voorspellen?" aldus Toivonen tegenover het Algemeen Dagblad.

"Luxemburg speelde 0-0 tegen Frankrijk. Maar wij hebben het gewoon geweldig gedaan. Nee, ik voel geen medelijden met Oranje. Omdat ik in de Eredivisie heb gespeeld? Ik ben een Zweed en ik ben trots op mijn land. En mijn oude trainer Advocaat? Ach, niet mijn probleem."

De monsterzege op Luxemburg deed Toivonen terugdenken aan de vorige keer dat hij met dergelijke cijfers won. "Met 8-0 voorstaan, dat gebeurt ook niet wekelijks. Het bracht bij mij geweldige herinneringen boven aan de 10-0 met PSV tegen Feyenoord. En nu naar Amsterdam, ook leuk." (FOX Sports)