Odell Beckham Jr. verlaat het veld per buggy
Odell Beckham Jr. verlaat het veld per buggy - © ANP

Enkelbreuk Odell Beckham Jr. nieuwe klap voor New York Giants

9 oktober 2017
Het seizoen van New York Giants gaat van kwaad tot erger. Niet alleen wachten de Giants na vijf wedstrijden nog altijd op hun eerste zege, het team raakte sterspeler Odell Beckham Jr. kwijt met een breuk in zijn linkerenkel.

Beckham liep de blessure zondagnacht op tijdens de slotfase van de 22-27 nederlaag tegen Los Angeles Chargers. De 24-jarige wide receiver landde ongelukkig, nadat hij een pass van quarterback Eli Manning had proberen te vangen.

Dramatische seizoen
Naar verwachting staat Beckham tenminste acht weken buitenspel. Gezien het feit dat de Giants dit jaar niet om de prijzen lijken mee te doen, heeft hij mogelijk zelfs al zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld.

De afwezigheid van Beckham is een zware domper voor de nummer laatst van de NFC East, wiens aanval zwaar leunt op de capaciteiten van hun superster. Ondanks het dramatische seizoen van de Giants, was de wide receiver in vier wedstrijden goed voor meer dan 300 overbrugde yards en drie touchdowns.

Wide receivers
De kwetsuur van Beckham was al de vierde blessure voor een wide receiver van New York in het duel met de Chargers. Eerder moesten Brandon Marshall, Sterling Shepard en Dwayne Harris eveneens naar de kant.

Beckham had vlak voor zijn uitvallen de thuisploeg met een touchdown op een 22-17 voorsprong gezet. Een eerste zege voor de Giants zat er echter niet in, nadat de Chargers de zaken in de laatste minuten omdraaiden dankzij een fieldgoal van Nick Novak en een touchdown van Melvin Gordon.

New York is een van de drie ploegen in de NFL die na vijf wedstrijden nog zonder zege is. Cleveland Browns en San Francisco 49ers zijn de andere twee teams die nog met lege handen staan. (FOX Sports)