Case Keenum
Case Keenum - © ANP

Fieldgoal Vikings beslist quarterback-strijd in Chicago

10 oktober 2017
Minnesota Vikings heeft het NFL-debuut van Chicago Bears-quarterback Mitchell Trubisky verpest. De ploeg uit Minneapolis was met 17-20 te sterk voor de concurrent uit de NFC North.

Voor de Vikings, de nummer drie uit de divisie, was het de derde zege in vijf duels. Hekkensluiter Chicago heeft nog maar een keer mogen juichen.

Quarterbacks
De ogen tijdens de clash in Soldier Field waren gericht op de quarterbacks. Trubisky verving de tegenvallende Mike Glennon bij de Bears. Voor de nummer twee pick tijdens de afgelopen draft was het zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Bij de Vikings kreeg Sam Bradford weer het vertrouwen, nadat hij de laatste drie wedstrijden had gemist vanwege een knieblessure. De 29-jarige spelverdeler had echter ogenschijnlijk nog last en werd vlak voor het einde van de eerste helft gewisseld voor Case Keenum.

Zowel Keenum als Trubisky tekende na de pauze voor een touchdown-pass, terwijl Chicago-punter Pat O'Donnell eveneens een scorende pass uit de hoge hoed toverde op een fake punt.

Winnende fieldgoal
Trubisky bracht de Bears in het vierde kwart naast de Vikings (17-17), maar de blijdschap van de rookie was van korte duur. Met 2.32 minuten te gaan werd zijn pass op Zach Miller onderschept, waarna Minnesota-kicker Kai Forbath met zestien seconden op de klok de winnende fieldgoal tussen de palen schoot.

Keenum overbrugde in totaal 140 yards en was succesvol met 17 van zijn 21 pogingen. Trubisky was goed voor 12 uit 25 en 128 yards. Bradford kwam niet verder dan 5 uit 11 en 36 yards. (FOX Sports)